divendres, 8 de juny del 2012

PREMI LIEBSTER BLOG


Fins fa poc m’envaïa la mandra de l’hivern, aquella que em té tancada a casa i em fa sentir com la vida, a fora, m’és estranya perquè poc m’interessa el sol si no entra ell a veure’m i fa dibuixos al meu sostre enjogassat com una criatura que, amb la seva llum, em diu que no m’oblida. Ara ja em torna a tocar ser la víctima de la mandra d’estiu i és que, el que està clar, direu amb gran raó, és que la mandra m’és amiga tot l’any. Em recordo, fa temps, lliurada al sol despietat d’aquestes platges nostres, paradisos que se’ns han concedit tan generosament i, que ara solament aprecio en la seva bellesa que també va fer sucumbir els romans i penso en ells, els romans i els entenc i, en la llunyania dels segles, perdono la seva invasió, ignoro la barbàrie, valoro el coneixement i la llengua, filla de la d’ells, que m’ha tocat parlar.
Parlava de la mandra que vull reivindicar com al plaer de fer el que et vingui bé. Ja fa anys que he esborrat els horaris i el dia se’m barreja amb la nit. De vegades sento una desagradable sensació de caos però em dura poc perquè el cervell va a favor meu i em fa veure quantes coses he fet sense ni proposar-m’ho. No hi ha dia sense música, sense un poema, sense un capítol de novel·la, sense fer un bon cop d’ull a través de la xarxa. I parlant de la xarxa em complau explicar que fa pocs dies, Kalamar del bloc Calamares en su tinta -kalamarlee.blogspot- va tenir el detall d’atorgar-me un premi LIEBSTER BLOG que va a parar a blocaires que, com jo, tenim menys de dos-cents seguidors. Vaig donar les gràcies a Kalamar i, de passada, recomano el seu bloc on ella, arquitecte d’exquisits gustos artístics explica de forma tan bella com entenedora el perquè dels espais, del ciment, dels rajols, de l’asfalt, dels terrats i les ales i tampoc es deixa la bona música ni els quadres que tots admirem i que comenta amb envejable autoritat de coneixedora.
De la mandra crònica que  jo m’entesto en trobar profitosa, he passat al bloc de Kalamar del que he gaudit parlant-ne però ara em toca a mi seguir la cadena que els LIEBSTER proposen: recomanar cinc blocs que tinguin menys de dos cents seguidors.
Són aquests:

OLGA XIRINACS: Si voleu llegir gairebé cada dia a la millor escriptora en llengua catalana, entreu i fruïu de la seva prosa tan bella com incisiva quan el tema que toca així ho demana. Olga conté moltes escriptores. En ella hi ha la poesia de l’amor i el dolor però també el sentit comú expressat de manera personal i única. La majoria dels seus posts estan acompanyats per collages que l’escriptora –també artista plàstica- sap compondre amb imaginació i estètica.
OLGA XIRINACS. Blogspot.com

PEQUEÑO FORMATO: La pintora nascuda a La Rioja, PILAR FERNANDEZ-PINEDO uneix a la seva enorme creativitat plàstica la capacitat per ser sempre oportuna segons el moment que ens toqui viure. De vegades escull un poema o un fragment de prosa, ambdós d’altri però també ens deixa els seus propis textos breus i dos cops bons.
mm-actualidad.blogspot.com

LA PANXA DEL BOU: Qui entri al bloc de l’escriptora JÚLIA COSTA probablement s’hi acostumi perquè Júlia autora de novel·les premiades, i també poeta té un instint salvatge pel periodisme viu del dia a dia i l’acompanya una envejable facilitat per expressar-se, de manera espontània, opinant sobre unes coses i altres. Accepta, sempre amablement, la discrepància dels que la llegim quan tenim alguna cosa a dir que difereix de les que manifesta ella.
Lapanxadelbou.blogspot.com

EL BLOG DE MARIÀNGELA VILALLONGA: Catedràtica de llatí a la Universitat de Girona, Mariàngela Vilallonga condueix un bloc tan culte com planer. Amb ella sempre s’aprenen coses perquè viu envoltada dels seus clàssics i es pot permetre el luxe de citar Horaci o Virgili amb una naturalitat que el seus llegidors agraïm molt. Mariàngela viu en un món dinàmic i ens ho demostra amb les seves breus i sentides cròniques que van de Llagostera a Manhattan, de Girona a Roma i de Roma a París per posar alguns exemples.
mariangelavilallonga.blogspot.com

ALBERTO GRANADOS PALACIOS: Alberto i jo varem fer amistat virtual  gràcies a Verdi però això seria una altra història. El seu bloc,  que condueix des de Granada on viu, reuneix interessants comentaris sobre política peninsular, reportatges bellíssims sobre la ciutat que habita, un dia setmanal, el dimecres, dedicat a la poesia que, com a professor que ha estat de llegua i literatura espanyoles, coneix tant per la via de la seva magnífica sensibilitat com per la de l’anàl·lisi inevitablement didàctic atesa la seva formació de filòleg.
Albertogranados.wordpress.com

P.S.
No he pogut comprobar si realment els blogs que recomano tenen menys de dos-cents seguidors. Si m'he equivocat, prego se'm disculpi.
De totes maneres us agradarà entrar-hi.

10 comentaris:

pfp ha dit...

querida Gloria, esta "mandra" tuya se me rebosa del gusto leerla. Muy agradecida también por tu distinción, y por compartir "cartel" con tan excelente compañía.

un abrazo para ti, y mis saludos afectuosos a la compañía. Pilar

novesflors ha dit...

Felicitats per a tu i ja aniré passant pels que ens recomanes.

Júlia ha dit...

Moltes gràcies, Glòria!!!

Mariàngela Vilallonga ha dit...

Enhorabona pel premi, Glòria! I moltes gràcies per les paraules que dediques al meu bloc! Visitaré els altres blocs que ens recomanes, semblen molt interessants!
Una bona abraçada.

Joaquim ha dit...

Premi exquisit el que t’atorguen com exquisits són els que atorgues tu.
Enhorabona

Alberto Granados ha dit...

Bendita pereza... esa que nos poen a trabajar como blancos en el blog nuestro de casi cada día, cada semana o cada vez qeu nos apetezca.
Mis felicitaciones por tu premio y muchas gracias por tu mención.
Cultivemos la "mandra" creativa, que no es más que otra forma de ser activos y estar vivos.

Un petó,

AG

kalamar ha dit...

ups, Glòria, em sento molt afalagada, les teves paraules sí que són un premi. Gràcies polí!!

Olga Xirinacs ha dit...

Estimada Glòria, sí que em portes a la glòria amb les teves paraules que em fan posar vermella (reflexió:¿per què ens posem vermells? Ho podries desenvolupar tu mateixa, i si no ja ho faré quan torni). Moltíssimes gràcies pel coratge que em dónes.

Segueixo la majoria dels blogs que anomenes, encara que el temps de vegades em privi de fer-ho cada dia. ¡Quins amics virtuals tan bons que tenim! Mentre pugui seguir aquest ritme, trobo que conèixer-vos m'ha donat vida alhora que, potser d'una manera egoista subliminal, m'ajuda a entrenar aquest cervellet que tinc. Però em penso que si no fos per gust i amistat no respondríem ni posaríem blocs.
Que no et faci mandra la mandra i, sobretot, no te'n sentis mai culpable. Cadascú té els seus ritmes i a més busca els que li convenen per continuar la vida de la millor manera.

Gràcies de nou per la teva generositat. Marxem demà a primera hora. Que siguis feliç.

GLÒRIA ha dit...

Estimats Pilar, novesflors, Júlia, Mariàngela, Joaquim, Alberto, kalamar, Olga,

Sempre contenta de llegir-vos. Les vostres paraules donen sentit a les meves,

Us abraço!

Glòria

Unknown ha dit...

Stuart Weitzman Boots, Stuart Weitzman Boots 5050 Sale
Winter Boots Women, Stuart Weitzman Winter Boots Sale
Welcome to Stuart Weitzman 5050 Over The Knee Boots Sale Online Store
Cheap Stuart Weitzman Shoes, Stuart Weitzman 5050 Shoes
Stuart Weitzman Boots 5050 Discount Sale
Black Over The Knee Boots, Stuart Weitzman Black Over The Knee Boots
Discount Stuart Weitzman Boots, Canada Stuart Weitzman 5050 Boots
Stuart Weitzman 5050, Discount Stuart Weitzman Boots 5050 Sale
Stuart Weitzman Shoes, Stuart Weitzman Boots
Stuart Weitzman 5050, Discount Stuart Weitzman 5050 Sale
5050 boots sale, Stuart weitzman over the knee boots
5050 booties for women, Stuart Weitzman 5050 for sale
Stuart Weitzman 5050, SW 5050 Boots, Latest Stuart Weitzman 5050 for sale
Stuart Weitzman Official Site Free Shipping
Stuart Weitzman Black Boots, Cheap Stuart Weitzman Black 5050 Boots
Stuart Weitzman 5050, Stuart Weitzman 5050 Over The Knee Boot
Stuart Weitzman Boots Uk Online For Cheap Sale
Stuart Weitzman, Stuart Weitzman 5050 Boots Sale
Cheap Stuart Weitzman 5050 Boots Is Worth You Owning Which Can Be Carried All The Time
Buy Stuart Weitzman 5050 Boots Online
Stuart Weitzman Boots, Women, Shoes, 5050 And Sandals According To Your Taste With Affordable Prices
Stuart weitzman 5050 over the knee boots canada sale
Stuart Weitzman Canada, Stuart Weitzman 5050 Boots Canada Sale
Stuart weitzman canada
Stuart weitzman over the knee boots - reserve 5050 boots on sale
Stuart Weitzman 5050 Canada, Stuart weitzman 5050 over the knee boot
Stuart Weitzman 5050, Stuart Weitzman 5050 Boots
Stuart Weitzman Canada Women's Designer Shoes
Stuart Weitzman 5050 Black Suede, Stuart Weitzman Thigh High Boots
Stuart Weitzman Over The Knee Boots On Sale
Stuart weitzman boots, Stuart weitzman 5050 boots sale